Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOSUBOTNJA PROMOCIJA ZDRAVOG ĐIRA Sve je spremno za 17. makarsku Biciklijadu

SUBOTNJA PROMOCIJA ZDRAVOG ĐIRA Sve je spremno za 17. makarsku Biciklijadu

Još samo malo vremena ostalo je do jedne od najpopularnijih makarskih manifestacija, 17. po redu Biciklijade u organizaciji Savjetovališta Lanterna i Biciklističkog kluba Makarska, koja će i ove godine, u subotu 25.svibnja, napuniti rivu te nakratko preuzeti skoro čitav grad u jedinstvenoj promociji zdravog načina življenja.

Tradicionalno program započinje dan ranije, u petak 24.svibnja pred zgradom Grada Makarska, gdje će od 19 sati započeti radionica podešavanja bicikla, od 19:30 sati kreće BMX show s akrobacijama u režiji Frane Granića i Stipe Kovačevića, dok će uvodni dio biti zaključen uz glazbu i ples, odnosno nastup naše Dragane Čović uz Imagine bend. Središnji program u subotu započinje od 9 sati podjelom majica i brojeva natjecateljima, početku Biciklijade prethodit će nastup Gradske glazbe Makarska , glavno događanje je na programu u 10 sati, a od 10:30 kreće izvlačenje lutrije i zabavni program. Kao i u petak, završni dio Biciklijade pripast će BMX showu mladih domaćih majstora.

– U godini kada Savjetovalište Lanterna obilježava 20 godina svog rada, a Biciklistički klub 25 godina biti će posebno zabavno. Zato nam se pridružite u što većem broju – poručuje Sanja Puharić.

O.F. / foto Savjetovalište Lanterna

Regulacija prometa u subotu: Riva zatvorena od 7 do 12:30
Kako obavještavaju iz Grada, u subotu će na snazi biti i posebna regulacija prometa te će gradska riva biti zatvorena za sva vozila od trajektnog pristaništa do zgrade Grada Makarske u vremenu od 7,00 do 12,30 sati. U vremenu od 10,00 do 10,40 biti će zatvorene i ulice Franjevački put – od Gradskog Sportskog centra do križanja s Ulicom Stjepana Ivičevića, don Mihovila Pavlinovića, Ante Starčevića do kružnog toka kraj autobusnog kolodvora, Kralja Zvonimira (kraj Tommya) do gradske rive.Zbog sigurnosti svih sudionika u vremenu od 10,00 do 10,40 sati bit će zatvorene i poprečne ulice i sljedeća križanja: Šetalište fra Jure Radića (parkiralište), Alkarska ulica, Ulica don Klementa Grubišića, Križanje Ulice Franjevački put i Ulice Stjepana Ivičevića, Ulica oca Petra Perice, Ulice Kotiška i Potok, izlaz iz Alkarske ulice prema Domu zdravlja, Ulica Petorice Alačevića, Ulica Put Makra, Ulica Ivana Pavlovića Lučića, Biokovska ulica, Ulica Velika vrata, Ulica Slikara Gojaka, Parkiralište kod Osnovne škole Stjepana Ivičevića, Jadranska ulica, Izlaz iz Ulice A. G. Matoša, Vrh ulice Stjepana Radića, Ulaz na parking Sinokoša, Ulica Kralja Petra Krešimira IV (kod Tommya), izlaz kod Policijske postaje Makarska te kod Mercesa.

- Oglas -