Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSTOŽER SDŽ, 9. LIPNJA : Dvije starije osobe preminule, novozaraženih nema

STOŽER SDŽ, 9. LIPNJA : Dvije starije osobe preminule, novozaraženih nema

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 33 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 511 osoba.

1 osoba je hospitalizirana. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Nijedna osoba se ne nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split tijekom prijepodneva 9. lipnja 2020. preminule su dvije ženske osobe obje stare 79 godina. Od spomenutih osoba jedna je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj a druga korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Osobe su zaprimljene u KBC Split kao pozitivne na COVID infekciju te su se nalazile na respiratoru. Tijekom liječenja testirane su više puta na COVID infekciju te su nakon dva uzastopna negativna testa bile negativne na COVID infekciju.

Napominjemo da u trenutku smrti osobe nisu bile pozitivne na COVID infekciju dok su bolovale od nekoliko teških kroničnih bolesti.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom, izvješćuje Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.
M. D. /foto Unsplash

- Oglas -