Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSTOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE : Zbog kršenja mjera nacionalnog stožera najavljene...

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA MAKARSKE : Zbog kršenja mjera nacionalnog stožera najavljene strože kontrole

Stožer civilne zaštite Grada Makarske pozdravlja mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u vrijeme epidemije COVID-19 koje je donijela Vlada RH, no u isto vrijeme izražava zabrinutost zbog nepoštivanja mjera koje su i dalje na snazi od strane građana Makarske i Makarske rivijere.

Unatoč jasnim porukama Vlade RH, iz kojih je razvidno da popuštanje mjera nipošto ne znači vraćanje na staro već nastavak strogog pridržavanja epidemioloških mjera, Stožer civilne zaštite Grada Makarske zaprimio je od jučer preko stotinu dojava o kršenju mjera propisanih od strane nacionalnog stožera.Kršenje mjera odnosi se na nenošenje zaštitnih maski i rukavica i poštivanje mjera socijalnog distanciranja od strane građana koji u sve većem broju šeću gradom, plažom ili, pak, preferiraju odlaske u prirodu, a bez ikakve zaštite dolaze i u ljekarne i trgovine. Nepoštivanje mjera, na žalost, prisutno je i u uslužnim djelatnostima a najveći broj dojava odnosi se na poljoprivredne apoteke i prodaju ribe na kočama.

Komunalno redarstvo Grada Makarske, djelatnici Policijske postaje Makarska i Gorska služba spašavanja – stanica Makarska stoga će ovih dana biti u pojačanim kontrolama, a Stožer civilne zaštite Grada Makarske apelira na sve građane da shvate da popuštanje mjera koje je najavljeno u tri faze nipošto ne znači vraćanje na staro već odgovorno ponašanje koje uključuje nošenje zaštitnih maski i rukavica te strogo poštivanje mjera socijalnog distanciranja.

-Ovo nije povratak na način života prije epidemije, nego iskorak da profunkcionira gospodarstvo, a da pritom čuvamo jedni druge, rečeno je jučer na konferenciji za novinare premijera a istu poruku želi poslati i Stožer civilne zaštite Grada Makarske.

Ako želimo dati svoj doprinos da se naš svakodnevni život u mjesecima koji slijede polagano vraća u normalu onda shvatimo ozbiljno preporuke nacionalnog stožera i pridržavajmo se svih mjera dezinfekcije, higijene i socijalnog distanciranja.

 Samo odgovornim ponašanjem možemo doprinijeti očuvanju vlastitog zdravlja, zdravlja naših bližnjih i svih građana, kao i omogućavanju da se mjere za oživljavanje gospodarstva provedu u praksi.

Hoće li Makarska, Makarska rivijera i Hrvatska krenuti u smjeru smanjenja broja oboljelih i oživljavanja gospodarskih aktivnosti, ili će se vratiti na restriktivnije mjere, ovisi o svima nama.

Zato, budimo odgovorni – stoji u priopćenju  Stožera civilne zaštite Grada Makarske.

Izvor: Makarska.hr

 

- Oglas -