Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASTATUS QUO Lučka kapetanija slala nalog za sanacijom plaže Romana, Zoran Paunović...

STATUS QUO Lučka kapetanija slala nalog za sanacijom plaže Romana, Zoran Paunović kaže da traže rješenje

Plaža zapadno od hotela Romana, o kojoj smo pisali prije nekoliko dana, upozoravajući na činjenicu da predstavlja pravo ruglo, očigledno se neće sanirati unatoč tomu što si Makarska kao turistički grad ovakve vizure ne bi smio dozvoliti.

Naime, doznali smo da je i Županiji i hotelu Romana kao investitoru prije neka dva mjeseca poslano rješenje s nalogom za sanacijom, međutim, kako vidimo, ništa od toga se nije dogodilo. Iz hotela Romana samo su nam, podsjetimo, odgovorili kako su cijeli slučaj predali svojim odvjetnicima. Kako neslužbeno iz nekih izvora u županiji doznajemo, sporna je činjenica da je projekt dobio građevinsku dozvolu, koja je i dobivena na osnovu koncesija, da bi se naposljetku zbog pritiska javnosti utvrdilo kako nije ishođena “prava” koncesija te se za cijeli slučaj okrivljuje Županija.

Do Stipe Čogelje, bivšeg pročelnika Odjela za turizam i pomorstvo, aktualnog dožupana, nismo uspjeli doći. Točnije, poslali smo mu upit ali do zaključenja pisanja članka nismo dobili tumačenje. Odgovor nismo dobili ni s adrese Pomorsko dobro nadležnog odjela.

Novi gradonačelnik Zoran Paunović kaže trenutno imaju niz gorućih problema, no da se slažu kako je i devastirana plaža jedna od važnih tema.

– Svjesni smo katastrofalnog stanja i srce nas boli kad vidimo kako plaža na kojoj su do jučer uživali i domaći i turisti danas izgleda. Ispitujemo situaciju, nadležnost grada i mogućnost rješavanja stanja na Cvitački. Pravovremeno ćete biti upoznati s detaljima, odgovorio nam je Paunović.

 

Bivši gradonačelnik Jure Brkan kaže kako je ljut zbog cijele situacije. – Zvučat će grubo ako kažem da plaža što se mene tiče može ovakva ostati, ali vidimo što smo dobili zaustavljanjem projekta. I to u godini korona-krize kada staju sve hotelske investicije, a mi imamo jednu takvu. Pa eto, neka sada stoji ovakva, kazao je Brkan.

Ivona Ćirak /foto M.D

 

- Oglas -