Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTSRETAN ROĐENDAN Makarski Zmaj danas puni 99 godina

SRETAN ROĐENDAN Makarski Zmaj danas puni 99 godina

Grupa makarskih mladića u park šumi Osejava , 10. srpnja 1921. god. osnovala je nogometni klub Zmaj, koji je s današnjim danom došao na samo korak od punog stoljeća postojanja.

Od osnutka pa do današnjeg dana u Zmaju je ponikao veliki broj kvalitetnih igrača od kojih ističemo Hrvatske nogometne reprezentativce: Gaju Raffanellija, Alena Bokšića i Marija Carevića, kao i trenera Antu Tonča Bušelića, sudionika dviju Olimpijskih igara. Treba istaći i veliki broj prvoligaških igrača, koji su diljem Europe pronosili slavu Makarskog nogometa.

Garancija nastavka nogometne kvalitete u ovom gradu je vrlo kvalitetna škola nogometa koja trenutno okuplja preko 250 djece svih uzrasta, od prednatjecatelja do juniora. Uostalom, usmjerenje HRNK Zmaj je pravilan odgoj mlade generacije, a to je temelj sportskih uspjeha kluba.

Mlađe uzrasne kategorije (od U- 13 do U- 19) natječu se u 1. Ligi „Središta Split“ dok se jedna kategorija U-11 natječe u 1. Ligi početnika u Stobreču, a druga kategorija U-11 kao i kategorija U-9 u Ligi Imotske krajine. Također, u organizacji kluba, već više od 10 godina godina odžavaju se tradicionalni veliki međunardni turniri za mlađe uzrasne kategorije. U travnju „Makarska Cup“ i listopadu „Mali Zmaj“. Na turnirima sudjeluju brojne momčadi iz cijele Europe.

HRNK Zmaj je naročito ponosan na kvalitetan i stručan rad u Školi nogometa u kojoj trenutno radi 9 licenciranih trenera, od kojih 6 imaju završene visoko obrazovne programe za obrazovanje stručnog kadra u športu s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – objavili su iz HRNK Zmaj.

M.D. / foto HRNK Zmaj

- Oglas -