Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASRETAN GLAVIČIĆ, PREDSJEDNIK SDP MAKARSKA: Još jednom skrećemo pažnju na propast TZ...

SRETAN GLAVIČIĆ, PREDSJEDNIK SDP MAKARSKA: Još jednom skrećemo pažnju na propast TZ Makarska i tražimo odgovore

SDP MAKARSKA, već mjesecima u više navrata na GV traži odgovore oko rada i funkcioniranja ureda TZ, troškova rekonstrukcije i izgradnje tzv. „ Turističkog informativnog centra„ i zakonitosti rada, no odgovora nema – stoji u priopćenju kojeg nam je poslao makarski SDP, a kojeg potpisuje predsjednik Sretan Glavičić.

– U ovom trenutku, najviše nas zabrinjava činjenica da zaposlenicima ureda TZ nisu još isplaćene plaće za svibanj. Po informacijama kojima raspolažemo kredit ( kojim se fiktivno pokriva trošak predsezone, a u stvarni služi za isplatu plaća) je navodno odobren ali novac još nije uplaćen. Također, ukupni dugovi TZ daleko premašuju iznos kredita, repovi iz prošlih sezona direktoričinog mandata prijete ovrhama, a neke javnosti nepoznate tvrtke potražuju dugovanja.

Gradonačelnik, kako sam kaže nije „ni sam čim upoznat“, ali očito je nema snage upitati direktoricu TZ da objasni kako je utrošila skoro četvrtinu iznosa više nego što je planirano Financijskim planom. Financijski plan je temeljni dokument TZ i obavezuje direktoricu ali i Vijeće u kojem sjede dva bivša direktora TZ pa bi im ove činjenice trebale biti poznate – nastavlja Glavičić.

– Sramotni slučaj „Mozambik“ i nedolazak dogovorenog posjeta ministra turizma na, po drugi put, otvaranje tzv. Turističkog informativnog centra, govore dosta o tome kako se radi u TZ no gradonačelnik i direktorica su još dužni objasniti iz čijeg dijela financiranja obnove ureda TZ je opremljena slastičarna – gradskog ili od Minstarstva turizma te koliko je zapravo koštala ta „mala greška“ direktorice. Naime, rashladnim pult je već nabavljen, mada se TZ ne smije baviti tom djelatnošću!. Obzirom da je kašnjenje obnove iz gradskih izvora objašnjeno greškom projektanta, javno tražimo da se kaže što se pogriješilo, kako je otklonjena greška, te tko je i koliko to platio?

Još jednom skrećemo pažnju na propast Turističke zajednice Makarska i tražimo odgovore. Općepoznato je da direktorica ureda TZ nije imala traženih kvalifikacija za posao pa joj je krovna organizacija HTZ-a priznala tražene uvjete „jer je kao direktorica televizije uređivala i emisije o turizmu“.

Njeno „stručno“ objašnjenje zašto sada nemaju novaca glasi: „… novac se nije potrošio jer smo ga planirali, niti smo imali nekakvih dodatnih troškova, međutim sada nam samo fizički nedostaje keš da bismo mogli funkcionirati do 1. svibnja…“.

U ovo vrijeme pred izbore, medijski prostor pokriven je predizbornom kampanjom no financijska katastrofa koja prijeti Turističkoj zajednici i njenim zaposlenicima mora dobiti pažnju. Mi tražimo službene podatke iza kojih će stajati potpis direktorice i gradonačelnika – poručuje predsjednik SDP Makarska Sretan Glavičić.
M. D. /foto M. D.

- Oglas -