Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKASrednja škola na Dugišu ne smije se rušiti, ali ju je moguće...

Srednja škola na Dugišu ne smije se rušiti, ali ju je moguće pretvoriti u osnovnu i pored nje izgraditi srednjoškolski centar

Prostornim planom grada Makarske zgrada srednje škole na Dugišu, nekoć osnovne škole, zaštićena je i neće se smjeti rušiti, osim u slučaju promjene prostorno-planske dokumentacije. Zanimljivo je, međutim, da Prostorni plan otvara mogućnost prenamjena postojeće škole u – osnovnu.

– Moguća je gradnja zgrade srednje škole (srednjoškolskog centra) uz postojeću zgradu škole na Dugišu, (na zatečenoj slobodnoj površini uz istu), te prenamjena postojeće zgrade srednje škole Dugiš u zgradu osnovne škole. Dozvoljene su četiri nadzemne etaže za novu zgradu.

Ostali uvjeti gradnje će se utvrditi prema programu kojeg mora odobriti Gradsko vijeće posebnom odlukom. U sklopu novoizgrađene zgrade srednje škole moguća je gradnja višeetažne podzemne garaže s pristupom iz Ulice oca Petra Perice, navodi se u stavku 6. članka 65.

Iako je dobro da je prostorno-planska dokumentacija otvorena za ove mogućnosti, činjenica je da je baš sve s ovom zgradom na dugom štapu, a glavni preduvjet koji treba riješiti su – imovinsko-pravni odnosi.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -