Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNOSPLIT : Počelo prebacivanje štićenika iz Doma u karantenu na Duilovu

SPLIT : Počelo prebacivanje štićenika iz Doma u karantenu na Duilovu

Iz Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu u nedjelju ujutro oko 8 sati počelo je prebacivanje 105 štićenika u karantenu na Duilovu, dok će ostalih 86 nepokretnih korisnika biti samoizolirani u zgradi Doma.

Kako se doznaje na terenu, prebacivanje umirovljenika trajat će tijekom dana, a dijelom i sutra s obzirom da se radi o 105 osoba.

- Oglas -

Iz Doma ih u karantenu na Duilovu prebacuju kola Hitne medicinske pomoći.

Svi oni će u karanteni “Hotela Zagreb” na Duilovu biti sami u sobi, a sve sobe posjeduju sanitarni čvor.

Na koronavirus bit će testirani svi štićenici Doma, kako oni koji su u njemu ostali u samoizolaciji, tako i oni koji se sada prebacuju u karantenu.

Radi se o preventivnoj mjeri radi zaustavljanja širenja zaraze, a provodi se na zahtjev povjerenice Doma Helene Bandalović, koju je proteklih dana imenovao splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Naime, županijski Stožer civilne zaštite u subotu popodne donio je odluku o samoizolaciji 86 korisnika Doma za starije i nemoćne, dok će ostalih 105 biti smješteno u karantenu na Duilovu.

Odlučeno je da 86 teže pokretnih korisnika Doma ostane po jedan u sobi u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj, dok će ostali biti izmješteni u karantenu u “Hotelu Zagreb” sa zasebnim sanitarnim čvorom, svatko u svojoj sobi.

Iz preventivnih razloga, svaki od korisnika biti će pojedinačno testiran i ostaje u samoizolaciji.

“S obzirom na osoblje koje je pozitivno na koronavirus, ili se nalazi u samoizolaciji, dio njih će se zamijeniti sa sedam medicinskih sestara Županijskog Doma zdravlja te u dogovoru s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s osam njegovateljica i više medicinskih sestara”, najavili su sinoć iz Stožera.

Hina / foto Spencer Davis / Unsplash

- Oglas -