Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSPLIT: Desetak štićenika Doma za starije otpušteno iz bolnice

SPLIT: Desetak štićenika Doma za starije otpušteno iz bolnice

Desetak štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe iz smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici, gdje se bila proširila zaraza koronavirusa, dosad je otpušteno iz bolnice te su vraćeni u dom.

Povjerenica doma Helena Bandalović izjavila je u utorak Hini kako je slijedom epidemioloških preporuka ravnatelj doma Ivan Škaričić 14 dana bio u samoizolaciji, nakon čega je testiran i s obzirom da je bio negativan vratio se na posao krajem prošlog tjedna.

Istaknula je kako je stanje u domu stabilizirano, tamo je trenutno oko 130 štićenika, a brojka se dinamički mijenja s obzirom da se iz bolnice vraćaju izliječeni korisnici. Takvih je tri do pet dnevno, dodala je.

“Oni se vraćaju iz bolnice u dom ako su dva puta uzastopno negativni i ako je njihovo drugo opće zdravstveno stanje dobro. Do sada ih se vratilo desetak. Oni se postupno vraćaju, a drugi dio štićenika još je u makarskoj Biokovci dok se stanje, koje se i dalje epidemiološki prati, ne stabilizira”, naglasila je.

Helenu Bandalović je nakon proboja koronavirusa za povjerenicu Doma za starije i nemoćne osobe postavio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.
Hina

- Oglas -