Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSD ŽUPANIJA : 37 novooboljelih, jedan novi slučaj u Makarskoj

SD ŽUPANIJA : 37 novooboljelih, jedan novi slučaj u Makarskoj

Od ukupno 378 obrađenih testova u četvrtak je 37 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 18, Kaštela 5, Imotskoga 2 i po 1 iz Solina, Okruga, Trogira, Lokvičića, Prološca, Ciste Provo, Sinja, Otoka, Lećevice, Bola, Starog Grada i Makarske, izvjestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Uz 37 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to po jedna osoba iz Zagrebačke županije i iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana – jedna osoba iz Ujedinjenoga Kraljevstva i jedna osoba iz Njemačke.

Svi novooboljeli iz drugih županija, kao i dvoje stranih državljana, testirani su u Splitu, priopćili su iz Stožera.

Od 37 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC – a Split, preminula je starija ženska osoba, stara 81 godinu, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na Covid infekciju.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 628 osoba nalazi se u samoizolaciji.

U KBC-u Split 16 Covid pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju, dok je jedna osoba na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.
Hina/foto MD

- Oglas -