Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABrelaSpašavao ozlijeđenu pa se na neprohodni teren Jakiruše uputio - skuterom

Spašavao ozlijeđenu pa se na neprohodni teren Jakiruše uputio – skuterom

Da ponekad i jednostavna šetnja putem uz more može završiti nesrećom, lomom noge te intervencijom HGSSa, saznala je jučer hrvatska državljanka koja je sa prijateljicom bila u šetnji na predjelu Jakiruša u Brelima, izvještava HGSS Makarska o posljednjoj intervenciji.

Budući da je najbliža prometnica bila udaljena nešto više od kilometra, unesrećena je pozvala HGSS u pomoć. Tako je u 14:40 sati na dežurni mobitel HGSS stanice Makarska stigla dojava po kojoj je na teren izašlo 8 pripadnika iste. Nakon zbrinjavanja ozlijede, unesrećena je nosiljkom “mariner” transportirana do najbliže prometnice te predana HMP iz Makarske u 16:00 sati u petak.

Kako bi akcija bila “zanimljivija”, pobrinuo se suprug prijateljice koja je bila sa unesrećenom, a koji je krenuo unesrećenoj u pomoć preko potpuno neprohodnog sipara na skuteru?! Nakon što su spašavatelji predali unesrećenu HMP-u krenuli su u “spašavanje” skutera koji je od najbliže prometnice bio 800 metara.

Akcija završava i spašenim skuterom u 16:30.

Zanimljiv je bio komentar unesrećene koja je izjavila kako je bila uvjerena da se ovakve nesreće događaju samo strancima koji se nepromišljeno upuštaju u avanture i spašavanja u vlastitoj organizaciji.

M.D.

- Oglas -