Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaSolinski gradski vijećnik zbog obiteljskog nasilja pritvoren i isključen iz HDZ-a

Solinski gradski vijećnik zbog obiteljskog nasilja pritvoren i isključen iz HDZ-a

Zbog obiteljskog nasilja tijekom kojega je ispred svoje dvoje djece teško ozlijedio suprugu u jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je solinski gradski vijećnik HDZ-a (40) koji je zbog toga isključen iz stranke.

Nasilje u obitelji dogodilo se prošlog tjedna u obiteljskoj kući u Vranjicu gdje je muškarac 45-godišnju suprugu najprije zlostavljao psihički zlostavljao da bi je nakon toga napao i fizički zadavši joj više udaraca po glavi i tijelu. Hitnu medicinsku pomoć pozvao je tek kada je njegova supruga od ozljeda počela hroptati te joj je rekao kako liječničkom timu mora reći da je pala niz stepenice.

Unatoč tome što je zlostavljana žena upravo to i rekla djelatnicima Hitne medicinske pomoći bilo je očito kako lom rebra, ali i druge ozljede nisu nastale od pada niz stepenice. Nasilni gradski vijećnik je uhićen, policija ga je alkotestirala i pokazalo se da je bio pijan, a on je tvrdio da nije napao ženu držeći se priče da je ozlijeđena prilikom pada niz stepenice.

Osumnjičeni muškarac (40), koji je “zaradio” kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teške tjelesne ozljede, je osim što je gradski vijećnik istovremeno i zapovjednik DVD-a Vranjic.

Župan i predsjednik solinskog gradskog odbora HDZ-a Blaženko Boban je odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a po hitnom postupku sazvao telefonsku sjednicu solinskog gradskog odbora HDZ-a na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke, istaknuo je.

“Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja. Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije. Kako HDZ Solina neće i ne želi tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku GO grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije”, izjavio je Boban.

(Hina)

- Oglas -