Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASLUČAJ VRTIĆA NA ZELENKI "Još se utvrđuje kolika će biti kašnjenja i...

SLUČAJ VRTIĆA NA ZELENKI “Još se utvrđuje kolika će biti kašnjenja i što ćemo tolerirati. Uključit ćemo našu pravnu službu”

Na slučaj dječjeg vrtića na Zelenki i očiglednog značajnijeg kašnjenja napokon se javno osvrnuo i gradonačelnik Zoran Paunović. Je li riječ zaista o tome da problem nije tako velik kako izgleda, ili gradonačelnik javno bagatelizira poteškoće na ovom projektu, vidjet će se kroz narednih par mjeseci u kojima bi objekt trebao poprimiti konkretnije obrise. Rok za završetak radova je, inače, za manje od dva mjeseca, a da stvar bude gora, na gradilištu se katkad ne da vidjeti nijednog jedinog radnika.

– Imali smo sastanak u ponedjeljak s izvođačem i činjenica je da postoje određena odstupanja i nesuglasice kad se radi bilo koji veći projekt. To su manje stvarčice koje se mogu riješiti u hodu. Naša pravna služba treba naći način na koji će razgovarati s njihovom pravnom službom da se usuglase. Oni jesu najavili kašnjenje, a naš nadzor je bio dosta jasan: samo nam javite da ono bude objektivno i dokumentirano. Trenutno se utvrđuje kolika će biti kašnjenja i kolika će biti naša tolerancija na ta kašnjenja, kazao je Paunović.

Kazao je kako je voditelj projekta Neven Vranješ zajedno s nadzorom te kako će uvažiti poskupljenje zbog podizanja cijena repromaterijala.

– Osigurat ćemo dodatna sredstva, ali poskupljenje mora biti opravdano, rekao je gradonačelnik.

Na upit što planiraju s vrtićima u prizemljima stambenih zgrada, koje je bivša vlast mislila iseliti u novi centralni vrtić, kazao je kako razmišljaju o kapacitetima.

– Mi o tome razmišljamo u određenoj perspektivi. Naša je ideja da započnemo s procedurom ishođenja građevinske dozvole za novi vrtić na Dugišu. O tome smo razgovarali i s ravnateljicom vrtića. Namjera nam je da barem započnemo za našeg mandata taj projekt, poručio je Paunović.

Ivona Ćirak /foto O.F.

 

 

 

 

 

- Oglas -