Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKASlavonka Sara prije pet godina u Podgoru došla "na sezonu", sad u...

Slavonka Sara prije pet godina u Podgoru došla “na sezonu”, sad u Makarskoj pokreće mažoretkinje

Simpatična priča stoji iza osnivanja Udruge mažoretkinja Grada Makarske, a koja će pokaznim treninzima u Makarskoj i Podgori demonstrirati ovu atraktivnu disciplinu zainteresiranim djevojčicama i djevojkama. Naime, udrugu je osnovala 25-godišnja Sara Šunjo iz Pleternice koja je 2018. godine u Podgoru došla odraditi sezonu. Nakon završetka sezone se vratila u Slavoniju, no vukao ju je topli jug i lijepa Makarska rivijera, te se ubrzo vratila u Podgoru. Tu je ostala, upoznala mladića, a sad je osnovala i udrugu kakvu Makarska, kako nam je rekla Sara, nije imala sve od 1998. godine, dakle punih 25 godina.

– Trinaest sam godina bila mažoretkinja, trenirala, išla na natjecanja, uživala u tome…Kako u Makarskoj nema mažoretkinja, došla sam na ideju da ja osnujem udrugu, jer mislim da je to nešto posebno. Voljela bih da i drugim djevojčicama i djevojkama pokažem kako je to lijepo, i da dobiju priliku imati djetinjstvo kakvo sam ja imala. Sve to podrazumijeva europska, svjetska natjecanja, putovanja, upoznavanja drugih cura, druženje, zabavu, zanimljive kostime i šminku, ali nosi i disciplinu te učenje timskom radu. Ja sam se uvijek radovala treninzima. Kad bih plesala i uzela štap u ruke, odmah bih se opustila i zaboravila na sve drugo, pripovijeda nam Sara.

Najniža dob za djevojčice je pet godina, a treninzi su dvaput tjedno. Prvi pokazni trening bit će u utorak, 21. studenoga, u 17,30, u podgorskoj Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića, s početkom, a drugi u subotu, 25. studenoga, u Apfel Areni s početkom u 9 sati.

 

- Oglas -