Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaTop vijestSKOK BROJA ZARAŽENIH Makarska 14, većina općina na Rivijeri ima nove slučajeve

SKOK BROJA ZARAŽENIH Makarska 14, većina općina na Rivijeri ima nove slučajeve

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 291 novooboljela osoba, a dvojica muškarca i jedna žena umrli su u KBC-u Split, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 968 obrađenih testova danas je 291 novooboljela osoba pozitivna na covid infekciju i to iz Splita 133, Imotskog 20, Solina 15, Kaštela i Makarske po 14, Omiša 11, Vrgorca devet, Sinja osam, Podbablja i Trilja po sedam, Podstrane šest, Jelse i Prološca po pet, Hrvaca, Zmijavaca i Dugog Rata po četiri.

Po troje ih je novooboljelih u Runovićima, Tučepima i Otoku, po dvoje u Trogiru, Baškoj Vodi, Dugopolju, Marini i Šestanovcu, te po jedna osoba u Vrlici, Muću, Okrugu, Podgori, Sutivanu i na Šolti.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 142 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

“Ukupno se 2385 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju ih je 98, dok se deset osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle su tri osobe. Radi se o dva muškarca starosti 86 i 73 godine te ženi staroj 88 godina. Svi su oni uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju”, ističe se u priopćenju Stožera.
Hina

- Oglas -