Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTSJAJAN VIKEND MLADE MAKARKE NA SENIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE Klari Andrijašević zlato na...

SJAJAN VIKEND MLADE MAKARKE NA SENIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE Klari Andrijašević zlato na 1.500, bronca na 3.000 m

Ovog vikenda u Zagrebu na stadionu Mladost održano je Prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore. Na natjecanju su mogli nastupiti samo atletičari koji su ispunili normu za nastup. Grad Makarsku i atletski klub Sveti Marko predstavljala je naša najbolja atletičarka Klara Andrijašević.

Ovo natjecanje je ujedno i najvažnije natjecanje sezone. Klara je tu priliku iskoristila na najbolji mogući način. Klara je ponovila uspjeh iz 2018. godine kada se upisala u povijest Hrvatske atletike kao najmlađa atletičarka koja je postala seniorska prvakinja. U utrci na 1500 metara Klara je pokazala da idalje vlada ovom disciplinom, te se okrunivši zlatnom medaljom sjela na tron srednje pruge u Hrvatskoj.

Drugog dana natjecanja u utrci na 3000 metara Klara koja drži rekord Hrvatske za mlađe juniorke zauzela je vrhunsko treće mjesto iza olimpijke Bojane Bjeljac i seniorske rekorderke na 3000 metara sa zaprekama Kristine Hendel. Klara je tako zaokružila svoju kolekciju medalja sa državnih prvenstava na ne malih 30 medalja. A sa ovom rezultatima Klara je dobila poziv za seniorsku reprezentaciju za Seniorsko Balkansko prvenstvo koje će se održati u Rumunjskoj. Klari će to biti 4. nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.
M.D. / foto AK Sveti Marko

- Oglas -