Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTSERIE A: Talijani odlučni završiti nogometno prvenstvo

SERIE A: Talijani odlučni završiti nogometno prvenstvo

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina izjavio je da je odlučan u namjeri za dovršetak ove sezone natjecanja u Serie A, bez obzira na to koliko će vremena za to trebati.

“Čim se za to steknu uvjeti, dovršit ćemo prvenstvo”, izjavio je Gravina u razgovoru za Sky Sport Italia.

U Italiji je više od 150.000 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a gotovo 20.000 ljudi je preminulo od posljedica COVID-19. Među zaraženima je bilo i dosta nogometaša u talijanskim prvoligašima.

Predsjednik talijanske krovne nogometne organizacije se nada da će svi nogometaši već početkom svibnja biti testirani na novi koronavirus, što je jedan od preduvjeta za nastavak sezone u Serie A, koja je prekinuta 9. ožujka. Do kraja natjecanja ostalo je za odigrati punih 12 kola i nekoliko zaostalih utakmica.

“Hoće li se igrati i tijekom ljeta? Nismo postavili nikakav konačni rok, ali naša je zamisao dovršiti prvenstvo”, rekao je Gravina.

No, s predsjednikom Talijanskog nogometnog saveza ne slažu se svi čelnici klubova Serie A, s vlasnik posljednjeplasirane Brescie Massimo Cellino odlučio je da njegov klub više neće igrati ove sezone, ako prvenstvo bude nastavljeno.

“Ponavljam, jednostavno neću pustiti igrače igrati. Ovo nije beznačajna provokacija. Preuzimam svu odgovornost,” kazao je Cellino za novine Giornale di Brescia.

Ako i bude nastavka prvenstva, sasvim je izvjesno da će sve preostale utakmice biti odigrane bez nazočnosti gledatelja na tribinama. Mediaset je objavio da će svi sportski događaji u Italiji, ako ih bude u ovoj godini, biti odigrani pred praznim tribinama.

Hina / Foto: Pixabay

- Oglas -