Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSD ŽUPANIJA: U Makarskoj ponovo raste broj zaraženih

SD ŽUPANIJA: U Makarskoj ponovo raste broj zaraženih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji su u posljednja 24 sata 203 novooboljele osobe, a u bolnici je umrla žena, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 922 obrađena testa danas su 203 novooboljele osobe s područja županije pozitivne na covid infekciju.

Iz Splita je 81, Kaštela i Trogira po 16, Makarske 14, Omiša 12, Sinja devet, Solina osam, Starog Grada šest, Podstrane pet, Trilja, Segeta, Podgore i Jelse po četiri. Po dvoje ih je u Supetru, Postirama, Dugom Ratu, Klisu i Cisti Provo, a po jednog novozaraženog ima Vrgorac, Vrlika, Bol, Gradac, Marina, Muć, Okrug, Podbablje, Prološca i Selca.

Od ukupnog broja novooboljelih 110 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno je 766 osoba u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju su 73 covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 15 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla je 78-godišnja žena koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju, kazali su u Stožeru.

Hina / foto MD

- Oglas -