Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSD ŽUPANIJA Dođite u Salonu na Festival izvrsnosti i podržite učeničke projekte...

SD ŽUPANIJA Dođite u Salonu na Festival izvrsnosti i podržite učeničke projekte iz cijele županije

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije ove godine organizira prvi Festival izvrsnosti, jedinstveni događaj koji će se od 2. do 3. lipnja održati u amfiteatru antičke Salone. Polaznici programa Centra izvrsnosti imat će priliku okupljenima predstaviti svoja iskustva i projekte koje su proveli u ovoj školskoj godini.

Na festivalu će sudjelovati 35 učeničkih timova iz projekta „Čuvari baštine“, 18 učeničkih timova Centra izvrsnosti multimedije i jezika te 12 učeničkih zadruga iz projekta „Dalmatinski suvenir“. Najkreativniji projekti u svakoj od kategorija bit će nagrađeni, a osim druženja i upoznavanja s radom i aktivnostima Centra izvrsnosti, zainteresirana javnost moći će uživati u izložbi i bogatom zabavnom programu.

-Festival izvrsnosti nastavak je promocije učeničke izvrsnosti i projekata koje su naši polaznici ostvarili u protekloj školskoj godini. Imamo tri kategorije predstavljanja, a svaka ima svoj cilj. Program „Čuvara baštine“ učenike potiče na njegovanje kulturnog i zavičajnog identiteta i nematerijalne baštine. U sklopu programa multimedije i jezika jedan od ciljeva je razvoj vještina u digitalnom okruženju te fokus na aktivnosti Centra i pozitivne priče iz lokalne zajednice. „Dalmatinski suvenir“ potiče razvijanje kreativnosti u poduzetništvu kod djece i mladih, kazao je ravnatelj Centra izvrsnosti Ivica Zelić.

Festival izvrsnosti je na neki način nastavak učeničke konferencije „Čuvara baštine“ koja se i prošle godine održala u amfiteatru antičke Salone. -Odlučili smo događaj „Čuvari baštine“ podići na višu razinu, uključiti još dva programa i tako omogućiti većem broju učenika sudjelovanje na festivalu. Veći broj sudionika znači i više kvalitetnih i kreativnih projekata, ali i više posjetitelja koji će imati priliku upoznati se s ostvarenjima naših polaznika te radom Centra izvrsnosti, kazao je Ivica Zelić.

Suorganizatori festivala su Splitsko-dalmatinska županija, Javna ustanova u kulturi Zvonimir, Arheološki muzej u Splitu te Grad Solin. Detaljan program festivala može se pronaći na web stranici Centra izvrsnosti https://ci-sdz.hr/festival-izvrsnosti/.

MD/foto SDŽ

- Oglas -