Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOSD ŽUPANIJA, 24.SVIBNJA: Nisu zabilježeni novi slučajevi, od ponoći daljna ukidanja mjera...

SD ŽUPANIJA, 24.SVIBNJA: Nisu zabilježeni novi slučajevi, od ponoći daljna ukidanja mjera…

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 127 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je izliječeno 460 osoba.

19 osoba je hospitalizirano. 6 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. 4 osobe su na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

Uz već donesenu odluku o ukidanju ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH kao i prekidu režima propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču te suglasnost za prijevoz trajektima koja je stupila na snagu dana 22. svibnja 2020. godine (petak) u 24 sata Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Stožera civilne zaštite SDŽ donio je Odluku da mjere koje su između ostalog ograničavale rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih sportskih i vjerskih okupljanja, korištenja dječjih i sportskih igrališta i zadržavanja na ulicama ( a koje su uvedene kasnije) prestaju vrijediti od 24. svibnja 2020. godina (nedjelja) u 24 sata, izvješćuje Stožer SDŽ.

M. D. /foto Pixabay

- Oglas -