Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotSavjetovalište Lanterna poziva na uključenje u program podrške obiteljima s teškoćama 'Pomozimo...

Savjetovalište Lanterna poziva na uključenje u program podrške obiteljima s teškoćama ‘Pomozimo im da si sami pomognu’

Savjetovalište Lanterna je novu godinu započelo s novim pomlađenim timom tako da u Savjetovalištu Lanterna trenutno radi pet osoba, a od 1. veljače bi se timu trebala priključiti još jedna osoba. Lanternin tim sada čine voditeljica ureda, socijalna psihologinja i psihoterapeutkinja, Ivona Vučić, pedagoginja Ljubica Borić, psihologinja Mandalena Bašković, psihologinja i psihoterapeutkinja Matea Jukić Talaja te Tanja Visković, voditeljica volonterskog programa, a uskoro će nam se pridružiti i socijalna radnica Ivana Nuić, poručuju iz savjetovališta.

– Trenutno se u Savjetovalištu provodi veći broj projekata i programa. Jedan od tih programa je i program Pomozimo im da si sami pomognu – program podrške obiteljima s teškoćama, a koji je podržan od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike sa 25.000,00 eura. Program se provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, podružnica Makarska i Gradom Makarska.

Kroz program provodimo edukativne radionice za roditelje (grupe samopomoći), radionice Art terapije, radionice odgojne drame za djecu od 7 do 14 godina te aktivnosti informiranja i senzibiliziranja javnosti o važnosti zaštite i očuvanja mentalnog zdravlja.

Programske aktivnosti omogućuju polaznicima da promijene pogled na sebe kao na žrtvu životnih okolnosti u to da su slobodna bića koja, neovisno o okolnostima, odlučuju o sebi, ističe Ivona Vučić iz Lanterne.

U aktivnosti se mogu uključiti svi zainteresirani s područja Makarske i Makarskog primorja te šire, kako bi se osigurala ravnomjernija dostupnost socijalnih usluga na širem geografskom području.

– U partnerstvu sa Zavodom za socijalni rad, podružnica Makarska nastojimo obuhvatiti što veći broj obitelji kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom funkcioniranju, bilo da se radi o odgojnim teškoćama, partnerskim teškoćama, problemima ovisnosti, nasilja te bilo kojih drugih problema.

Ukoliko procijenite da vam je pomoć potrebna javite nam se kako bi vam naš tim osigurao potrebnu podršku i pomoć. Naše profesionalno iskustvo u radu s našim klijentima nam kazuje da su kvalitetne promjene i te kako moguće ukoliko je osoba spreman raditi na sebi i na unaprjeđenju odnosa sa svojim bližnjima. Kroz rad sa stručnom osobom korisnici razvijaju novi pogled na sebe koji im omogućuje bolje usklađivanje, povezanost s bližnjima te uspostavljanje kvalitetnije životne ravnoteže, ističu za kraj iz Lanterne.

M.D.

- Oglas -