Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASAVJETOVALIŠTE LANTERNA Pogledajte program radionica i događanja od 7. do 25. svibnja

SAVJETOVALIŠTE LANTERNA Pogledajte program radionica i događanja od 7. do 25. svibnja

Savjetovalište nastavlja sa svojim aktivnostima u sklopu projekta Osvijesti i prihvati promjenu, projekta čiji je cilj obrazovanje za održivi razvoj, a ciljana skupina projekta su sve dobne skupine od onih najmlađih do umirovljenika.

Danas, u četvrtak, 7. svibnja u 16 sati, nakon jako dobrog odaziva srednjoškolaca na prve tri radionice, će se održati posljednja radionica iz ciklusa radionica Građanski inkubator, a tema je Korupcija – život u sivoj zoni. Voditelj radionice je Petar Kelvišer, predsjednik Udruge partnera Ruke za bolju Makarsku.

Sutra, u petak, 8. svibnja započinje novi ciklus radionica Prošlost, sadašnjost i budućnost makarskog turizma. Prva radionica je organizirana s učenicima 1. razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, također škole partnera u projektu. Tema prve radionice je Kriza i turizam, s osvrtom na trenutno stanje, dosadašnje krize te njihov utjecaj na razvitak turizma. Voditelj ove radionice je prof. povijesti Neven Jović.

U sklopu istog projekta kreću i projektne aktivnosti Recycle & Reuse u partnerstvu s Udrugom Sunce Makarska. Kroz ove projektne aktivnosti će se organizirati šest kreativnih radionica za osnovnoškolce, srednjoškolce, korisnike Udruge Sunce i umirovljenike. Raspored radionica možete pratiti na FB stranici Savjetovališta Lanterna.

Prva radionica će se održati već danas, u četvrtak u 18 sati. Radionicu pod nazivom Audio Accessorise, vodite će naša voditeljica Tina Divić. Radionica će se moći pratiti u prijenosu uživo na FB stranici Savjetovališta Lanterna. Tijekom sat vremena će pratitelji moći odgledati video koji je voditeljica snimila, postavljati pitanja te nakon održane radionice poslati svoje uratke, ako to žele. Od materijala je potrebno pripremiti stare audio kazete, filc (ili neku drugu tkaninu) i patent te škare i vruće ljepilo.

Projektne aktivnosti Recycle & Reuse ćemo završiti 29., 30. I 31. svibnja obilježavanjem Tjedna održivog razvoja.

Na Facebook stranici Savjetovališta Lanterna organizirat će se izložba dječjih radova (djece do 12 godina) „Kako mogu pomoći majci prirodi?“, a djeca svoje uratke već mogu slati već sada na fb stranicu Savjetovališta Lanterna. Za srednjoškolce će biti organiziran online kviz Svi možemo pomoći te okrugli stol na temu Življenje u skladu s načelima održivog razvoja.

Navedene aktivnosti će se zbog trenutne situacije s virusom COVID19 održavati online putem, a sve potrebne informacije možete dobiti na telefon Savjetovališta Lanterna 616-992, putem maila ili FB stranice Savjetovališta Lanterna.

M.D.

- Oglas -