Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASastalo se Turističko vijeće, donesena odluka o raspisivanju natječaja

Sastalo se Turističko vijeće, donesena odluka o raspisivanju natječaja

Jučer je održan sastanak Turističkog vijeća TZ grada Makarska na kojemu su usvojene sve točke dnevnog reda uključujući i odluku o raspisivanju natječaja za direktora odnosno direktoricu TZ-a Makarska. Kako smo doznali od Zorana Paunovića, predsjednika Turističkog vijeća i v.d.direktora, uskoro se ide na objavu natječaja. Podsjetimo da je ured TZ-a sada već pola godine bez direktora.

Gdje će se objaviti natječaj, koliko će dugo biti otvoren, tko će biti u komisiji koja će otvarati prijave, i kakvi će biti uvjeti, još uvijek nije poznato. Već smo pisali da je resorno ministarstvo izmijenilo odredbu Zakona o turističkim zajednicama po kojoj fotelja direktora postaje mandatna, ili još više politička, a ne profesionalna. Novi je pravilnik isto tako dosta labaviji pa će se mnogi zainteresirani moći javiti na natječaj bez brige o iskustvu na rukovodećim funkcijama.

Podsjetimo da su Tonči Lalić, dugogodišnji direktor TZ-a i Ivana Miočević Franić, vijećnica NLO-a potvrdili svoje prijave. Bivši gradonačelnik i bivši direktor TZ-a Jure Brkan nije ni potvrdio ni demantirao interes za ovom funkcijom.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -