Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASANACIJA KONAČNO PRI KRAJU Nakon dvomjesečnog egzila Udruga Sunce se vraća...

SANACIJA KONAČNO PRI KRAJU Nakon dvomjesečnog egzila Udruga Sunce se vraća u Marulićevu ulicu

Nakon gotovo dva mjeseca čini se da se napokon bliže kraju nevolje Udruge Sunce s prostorijama u Marulićevoj ulici, koje su početkom travnja poplavljene nakon jake kiše. Naime, radovi na obnovi prostorija udruge sada su pri kraju i realne su nade da se djelatnici i štićenici Sunca početkom lipnja napokon vrate doma.

Podsjetimo, nakon dvije godine problema s vlagom u prostorijama, s prvim danima travnja započela je sanacija, skinuta je stara izolacija sa stropa i tada su radovi nakratko prestali, i to zbog najave lošeg vremena. Kada je pala kiša, na terasi iznad udruge Sunce stvorio se pravi bazen i sve je rezultiralo poplavom prostorija zbog koje je udruga morala iseliti i tražiti privremeni smještaj. Prethodno je punih godinu dana proteklo da bi se uopće započelo s radovima i uistinu nije teško zaključiti da iza svega stoji, jednostavno, nemar nadležnih.


Ipak, kako bi se kazalo, iza svake kiše dolazi sunce.  – Čitav strop je sada izoliran, radovi su se sasvim primakli kraju i sada ćemo napokon imati perfektnu prostoriju za fizikalne, radne i senzoričke terapije – govori nam Olivija Prodan Ravlić iz Udruge Sunce, dodavši da je udruga u svoj ovoj nevolji smo ipak dobila i priliku riješiti nešto što su odavno željeli, a to je mogućnost socijalne usluge preko uputnice.

– Naime, sada imamo tehničke preduvjete za tražiti od Ministarstva socijalne skrbi priznanje usluge psiho-socijalne podrške i rane intervencije. Vjerujemo da će radovi završiti do kraja ovog mjeseca i potom ćemo jednom volonterskom akcijom očistiti i urediti prostorije, a zatim preseliti najprije terapije a potom i ured koji se trenutno nalazi na Hrpini i kojeg nam je na korištenje ustupio lokalni Info centar za mlade. Terapijske usluge smo do sada organizirali u područnom odjeljenju Juraj Bonači i ovim putem im svima zahvaljujem na velikoj pomoći – kazala nam je Olivija Prodan Ravlić.
O.F.

- Oglas -