Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTŠampion junior kup: Dječaci Zmaja ostali na korak do medalje

Šampion junior kup: Dječaci Zmaja ostali na korak do medalje

Sredina siječnja već tradicionalno je rezervirana za Šampion junior kup. Riječ je o jednom od najvećih dječjih nogometnih turnira u regiji, koji iz godine u godinu privlači sve više i više natjecatelja diljem Balkana. Ovogodišnje izdanje bilo je 16. po redu, a na njemu su nastupila i dva kluba s Makarske rivijere. Riječ je o nogometašima Uranie i Zmaja, koji su se iz bosanskohercegovačke metropole vratili vidno zadovoljni.

Pravo nastupa imala su sva djeca rođena u razdoblju od 2007. do 2017. godine, po čemu je jasno da je ovo jedan od najbrojnijih nogometnih turnira na ovim prostorima. Borba za naslov najboljeg vodila se u čak 10 uzrasnih kategorijama, a uz mnogobrojne dječake ove godine priliku da pokažu svoje nogometne vještine dobile su i djevojčice.

Zmaj je na ovom turniru nastupio s četiri selekcije (dvije 2014. i dvije 2012.), a najbolji uspjeh postigli su dječaci rođeni 2014., koji su osvojili četvrto mjesto.

Zmajevci su svoj put u Sarajevu započeli odličnim nastupom u grupnoj fazi, zahvaljujući čemu su izborili nastup među 16 najboljih na Šampion junior kupu.
U osmini finala čekao ih je Unis iz Vogošća. Bila je to jedna tvrda i borbena utakmica u kojoj je na kraju regularnog dijela rezultat bio 1:1. Pobjednik je tako odlučen izvođenjem kaznenih udaraca, nakon kojeg je spretniji i sretniji bio Zmaj.

Tom pobjedom plasirao se među osam najboljih u Sarajevu, a u borbi za polufinala čekala ga je beogradska Fortuna. Baš kao i osmina finala, i ta je utakmica odlučena lutrijom kaznenih udaraca. I u ovom slučaju bolji je bio Zmaj, koji je zahvaljujući tome izborio nastup u poluzavršnici.

Posljednja prepreka na putu do finala bio mu je Sporting, koji je u konačnici slavio s 1:0. Iako su ostali za malo prekratki za finale, Makarani su i dalje bili u prilici Šampion junior kup napustiti s medaljom oko vrata.

Nažalost, do nje ipak nisu uspjeli doći. S 2:0 bolja je bila Jelsa, dok se Zmaj morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

Dobar nastup u Sarajevu upisali su i dječaci rođeni 2012. godine. Zmajeve nade dobrim nastupnom u prvom dijelu turnira izborili su ulazak u osminu finala, no dalje od toga ipak nisu mogli. Na putu do četvrtfinala zaustavio ih je sarajevski Željezničar, koji se pokazao kao previsoka prepreka za mlade Zmajevce. No, naši dječaci nemaju razloga za nezadovoljstvo. Dapače, mogu biti sretni i ponosni na sve što su napravili na turniru.
D.Srzić/ foto HRNK Zmaj

- Oglas -