Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKA"Ruzinave vide ovdje izgledaju lijepo. Danas sam na njima sjedila i pokidala...

“Ruzinave vide ovdje izgledaju lijepo. Danas sam na njima sjedila i pokidala rebatinke, a netko bi mogao dobiti i tetanus”

Makarka Margita Srzić na društvenim je mrežama podijelila fotografije koje je ironično nazvala umjetničkim, jer na prvu uistinu ostavljaju dojam neke artističke instalacije u prostoru. Ispod triptiha napisala je: izložba fotografija u Domu zdravlja Makarska.

No kad se približite i kad pročitate objašnjenje, vidite da nikom ipak nije palo na pamet upriličiti izložbu u zdravstvenoj ustanovi. Riječ je o – zahrđalim vijcima. Oni su glavni motiv “izložbe”.

– Ovako ove ruzinave vide izgledaju lijepo. Danas sam na njima sjedila i pokidala rebatinke, dok sam čekala na snimanje ruke. Tetanus ne smijem primiti jer sam alergična, napisala je Srzić.

Sjedalica je, kako nam tumači naša sugrađanka, na rendgenu te je očito odvojena od sjedišta te zavidana tim vidama koje strše.

– Užas jedan, bilo je stranaca, bilo mi je jako neugodno. Razbijeno, neuredno, neodržavano…Ostat ću deset dana i vozim natrag, u Francusku. Ma zaista dosta često putujem, putujem i po siromašnim zemljama i čak ni u onima daleko siromašnijim od naše nisam u zdravstvenim ustanovama naišla na ovakve prizore. Čak ni u Albaniji, ispričala nam je Srzić.

Ovo je već drugi slučaj koji ćemo prigodno nazvati slučaj stolica. Prvi je slučaj bio lani kad je dr.Nevena Čović javno progovorila o fotelji s pokvarenim točkićima, odnosno fotelji koja je bila u odurnom stanju, a koja je makarskoj pedijatrici stigla kao zamjena.

Važno je da se mogu trošiti silni, čak nerealno veliki novci na kojekakva ulaganja u fasade, prostore i slično, a sjedalice na kojima sjede pacijenti prijete ozljedama.

Ivona Ćirak/foto M.Srzić

- Oglas -