Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNORODNA RAVNOPRAVNOST Evo koliko je muškaraca iz gradske uprave u zadnjih 10...

RODNA RAVNOPRAVNOST Evo koliko je muškaraca iz gradske uprave u zadnjih 10 godina koristilo rodiljni dopust:

Pišući o uključenosti žena u rukovodeće funkcije u Gradu nametnulo se i pitanje rodne ravnopravnosti s aspekta roditeljstva i usklađivanja obiteljskog i profesionalnog života te ravnopravnije tržište rada. Naime, jedan od elemeneta temeljem kojega možemo vrednovati tu ravnopravnost jest i korištenje rodiljnog i roditeljskog dopusta koji gotovo uvijek koriste žene. Po statistici pravobraniteljice za ravnopravnost spolova iz 2016. koju smo pronašli na internetu, rodiljni, ali i roditeljski dopust koriste se vrlo rijetko, a koriste ih u pravilu dva do četiri muškarca na njih 1000 godišnje.

Kakva je situacija u zgradi Grada? Koliko je muškaraca u posljednjih 10 godina koristilo rodiljni dopust?

Kako doznajemo, riječ je o samo jednom zaposleniku Grada koji je rodiljni dopust koristio dva mjeseca.

Inače, valja reći da se protekle godine donio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojim se uvodi novo pravo – (plaćeni) očinski dopust u trajanju od deset/petnaest dana za zaposlene i samozaposlene roditelje. Svrha ovog dopusta je, kako se navodi, omogućavanje veće uključenosti očeva u skrb o djeci i sudjelovanje u ranoj dobi djeteta. Naime, želi se povećati broj očeva koji će koristiti roditeljski dopust u svrhu usklađivanja privatnog i poslovnog života, kako je propisano važećom EU Direktivom.

Očinski dopust, kao novo pravo u sustavu rodiljnih i roditeljskih potpora za zaposlene i samozaposlene roditelje, propisano je u razdoblju od deset radnih dana za jedno dijete, odnosno 15 radnih dana u slučaju rođenja blizanaca, trojki ili istovremenog rođenja više djece. Za očinski dopust naknada plaće iznosi 100% od osnovice za naknadu plaće utvrđene prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju.

 

- Oglas -