Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKARoditelji mališana iz "Radosti" uzeli pinele u svoje ruke i sredili neuglednu...

Roditelji mališana iz “Radosti” uzeli pinele u svoje ruke i sredili neuglednu prostoriju vrtića

Kad su na posljednjem roditeljskom sastanku roditelji mališana iz dječjeg vrtića “Radost” imali priliku dulje vrijeme boraviti u neuglednoj i skučenoj istočnoj prostoriji, došli su na ideju da, barem koliko mogu, sobicu učine ugodnijom, svjetlijom i veselijom. Akademska slikarica Ivana Pandžić predložila je da bi rado oslikala prostoriju, a mame i tate jednako su srčano priskočili.

– Prostorija ima drvene zidne obloge koje ju čine još skučenijom, a da bi se zidovi oslikali najprije je trebalo odraditi pripremu. Tata Ante Vujčić odradio je tzv. fizikalu i pripremio za sljedeći korak. Mame Vlatka Štulić, Gorana Medak, Anita Vujčić, Nela Marinović, Matea Matković i Ivana Jezidžić nanosile su slojeve temeljne boje, a na kraju sam oslikala zidove. Vodila sam se time da motivi budu univerzalni i prilagođeni i djevojčicama i dječacima, a što se boja tiče, dominiraju pastelne uz poneki akcent.

Danas su djeca imala priliku vidjeti “novu” sobu i kako čujem, jako im se sviđa, a dječaci su vijugama koje sam naslikala već pronašli funkciju, pa ih koriste kao cestu za autiće, rekla nam je Ivana Pandžić koja je inicirala ovu akciju.

Dodala je kako im je u planu promijeniti i zavjese te tapet.

– Prostorija nažalost jako loše izgleda i vidljivo je da se u nju dugo nije ulagalo, otkrila je što ih je ponukalo na angažman i po pitanju volontiranja i financiranja.

Ivona Ćirak /foto privatni album

- Oglas -