Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaRIBA KOJA JEDE PLASTIČNE BOCE Grad Makarska nabavio tri ovakve instalacije za...

RIBA KOJA JEDE PLASTIČNE BOCE Grad Makarska nabavio tri ovakve instalacije za oko 5500 eura

Grad Makarska isplatio je Udruzi za zaštitu kulturne i prirodne baštine iz Slatina 5574 eura ili 41.972 kuna za isporuku tri instalacije koje imaju dvostruku funkciju: služe za prikupljanje plastičnih boca i promoviraju održivost i recikliranje. Na kojim će se lokacijama rasporediti, nije poznato.
Kako poručuju iz društva koje je ispostavilo račun, ribice su izradili u suradnji s lokalnim umjetnikom. – Zajedno su dizajnirali i napravili ‘Ribu koja jede plastične boce’ imena Oblutak, a sve u cilju promicanja održivosti i recikliranja. Osim promicanja održivosti i recikliranja vodili smo se tezom da je jako važno biti samoodrživ i odlučili Oblutka ponuditi gradovima, općinama i tvrtkama kako bi iste postavljali na frekventna mjesta kao svojevrsnu instalaciju koja prikuplja plastične boce i svakodnevno podsjeća na brigu o okolišu.
Oblutak je pocinčan, ima otvor sa katancem i ključem kako bi se efikasno gospodarilo ‘otpadom’ i info tablu sa osnovnim informacijama i motivirajućom porukom na temu očuvanja okoliša. Ponosni smo što smo 24.01.2023. gradu Makarskoj dostavili 3 Ribice. Više o mikrolokaciji i suradnji čitajte na proljeće, naveli su na stranici udruge.
Ivona Ćirak /foto Udruga za zaštitu prirodne i kulturne baštine
- Oglas -