Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaREZULTATI NADZORA PROMETA ZA VIKEND Preko 330 prekršaja, najviše zbog brzine i...

REZULTATI NADZORA PROMETA ZA VIKEND Preko 330 prekršaja, najviše zbog brzine i alkohola

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu, javlja PU Splitsko-dalmatinska.

Tijekom provođenja aktivnosti ukupno je evidentirano 331 prekršaja od čega izdvajamo 42 za alkohol, 44 za prekoračenje brzine, 31 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 28 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 zbog zabrane upravljanja i 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentiran je i jedan prekršaj koji je počinio recidivist vezano uz alkohol.

Zabilježeno je 34 prometnih nesreća od kojih je 15 nesreća s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su zadobile teže, dok je petnaest osoba lakše ozlijeđeno.

– Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu – poručuju iz policije.

MD/foto ND

- Oglas -