Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotRAZMIŠLJAMO FILOZOFSKI Novi projekt na Dječjem odjelu GK Makarska

RAZMIŠLJAMO FILOZOFSKI Novi projekt na Dječjem odjelu GK Makarska

Razmišljamo filozofski” novi je program Dječjeg odjela Gradske knjižnice Makarska koji radimo u suradnji sa profesoricom filozofije Marijom Pivac koja je nesebično na volonterskoj bazi ponudila svoje znanje iz područja etike i filozofije.

Cilj je ciklusom od 5 radionica na djeci pristupačan način približiti filozofiju, a da možda nisu ni svjesni da obrađuju prave filozofske teme kao što su: dobro i zlo, moral i savjest, sreća i ljubav, sloboda i identitet.

Ovim radionicama pokušat ćemo potaknuti djecu na konstruktivno promišljanje o temi, ali ih i potaknuti da slobodno iskažu svoje mišljenje.

Program je namijenjen djeci od 10 do 14 godina, a broj polaznika je ograničen na 10. Prijave se kao i obično vrše telefonskim putem na broj knjižnice: 021/612-042.

Prva radionica će početi u utorak, 18. travnja u 18:30 h, a za svaku iduću radionicu ćemo se direktno dogovarati sa polaznicima.

Po završetku programa djeca će dobiti diplome o završenom ciklusu koje im mogu ostati uspomena na svoje prvo promišljanje o filozofskim temama.Kao i sve do sada, i ove radionice su besplatne – javljaju iz Gradske knjižnice Makarska.
MD/ foto GKM

- Oglas -