Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKARAVNATELJICA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE MARIJA LELAS: Poduzimamo sve kako bi...

RAVNATELJICA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE MARIJA LELAS: Poduzimamo sve kako bi sanirali posljedice i ograničili daljnje širenje virusa. Ne znamo kako je ušao u naš kolektiv

Nakon što je jutros i službeno potvrđeno da su zabilježena tri slučaja zaraze koronavirusom u Domu za starije i nemoćne u Makarskoj, pokušali smo dobiti konkretnijih informacija o tome kakvo je trenutno stanje i kakve se mjere poduzimaju. Od ravnateljice Doma Marije Lelas, nažalost, nismo na kraju uspjeli dobiti nešto više, međutim njena izjava o ovoj temi  upravo je objavljena – na službenim stranicama Grada.

-Povodom najnovijih događaja vezanih za Dom za starije i nemoćne u Makarskoj, želim naglasiti kako se trenutno provode sve radnje vezane za sigurnost korisnika što nam je prvenstveni zadatak i poslanje. Sve aktivnosti se koordiniraju s lokalnim, županijskim i nacionalnim stožerima Civilne zaštite. Od samog početka pojave pandemije stručno osoblje Doma provelo je rigorozne mjere kako bi izoliralo korisnike od šire populacije i spriječilo prodor virusa među najranjiviju populaciju. Nažalost,  još uvijek nemamo potpune informacije o svim načinima i putevima širenja virusa pa tako još uvijek nije jasno kojim putem je ušao i u naš kolektiv. Trenutno poduzimamo sve mjere kako bi sanirali posljedice i ograničili njegovo daljnje širenje. O svim daljnjim radnjama biti će te informirani putem stožera Civilne zaštite. Zbog zaštite privatnosti korisnika i obitelji molimo vas da sve informacije tražite isključivo od stožera Civilne zaštite, izjava je Marije Lelas.

Tamo se danas o ovoj temi oglasio i gradonačelnik Jure Brkan.- Na žalost, ono što se proteklih dana događa u više gradova u Hrvatskoj dogodilo se i u Makarskoj: virus je ušao među one koje smo najviše čuvali. Cijelo vrijeme smo u kontaktu s ravnateljicom doma kao i sa stručnim osobama u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i ono što u ovom trenutku možemo reći jest da se poduzimaju sve potrebne mjere da se maksimalno zaštite štićenici doma i da smo cijelo vrijeme u kontaktu sa strukom po čijim uputama se postupa. Prema informacijama koje trenutno imam, troje štićenika koji su pozitivni u dobrom su stanju, a poduzimaju se sve mjere da svi ostali budu izolirani kako bi se maksimalno izbjegla svaka mogućnost širenja virusa. O svim najnovijim informacijama građani će biti obaviješteni putem priopćenja našeg lokalnog ili županijskog stožera, izjavio je danas gradonačelnik Makarske Jure Brkan.

Inače, nakon redovite konferencije nacionalnog Stožera ostali su pomalo i upitnici u zraku, jer Krunoslav Capak je, barem nam se tako učinilo, u kontekstu Makarske osim troje štićenika spomenuo i jednog pozitivnog djelatnika. Pokušali smo provjeriti ovaj podatak i čini se da je u pitanju ipak neka zabuna. Kako doznajemo iz gradskog Stožera, ravnateljica Doma za starije i nemoćne kazala je da osim navedenih troje štićenika nema drugih slučajeva.

O.Franić

- Oglas -