Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaRavnatelj zadarskog Zavoda za hitnu medicinu kazneno prijavljen zbog širenja covida

Ravnatelj zadarskog Zavoda za hitnu medicinu kazneno prijavljen zbog širenja covida

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, priopćila je danas PU Zadarska.

U četvrtak, 06. siječnja 2022. godine u 10.10 sati u Zadru u Ulici Domovinskog rata policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg vozača osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitelom. Tom prilikom utvrđeno je i kako u prometu sudjeluje u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 196. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran.

Po stečenim uvjetima, nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje te se protiv njega zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja – priopćila je PU Zadarska.

Prema pisanju Hine, u pitanju je ravnatelj zadarskoga županijskog Zavoda za hitnu medicinu Ivica Erlić koji je 6.siječnja prekršio mjeru izolacije zbog zaraze koronavirusom, a o čemu je na svojem profilu na društvenoj mreži pisao čelnik županijskoga SDP-a Jure Zubčić.
MD/foto Pixabay

- Oglas -