Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaRaskrižje na Voliciji dobilo lokacijsku dozvolu, u tijeku izrada glavnih projekata

Raskrižje na Voliciji dobilo lokacijsku dozvolu, u tijeku izrada glavnih projekata

Deniveliralo raskrižje na Voliciji periodično se, a posebice uoči očekivanih ljetnih gužvi i prometnih čepova, nameće kao iznimno važna tema, a i sam je premijer Andrej Plenković naglasio kako se radi o važnom strateškom projektu. Nedavno je i na sjednici Gradskog vijeća, na aktualnom satu, vijećnik Marko Raos, inače premijerov ujak, upitao gradonačelnika Zorana Paunovića dokle se stiglo s ovim projektom, na što je prvi čovjek Makarske pozvao Raosa da lobira za opasno križanje kod svojeg nećaka, Plenkovića.

Osim neugodne situacije na Vijeću nije se doznao status raskrižja te smo se upitom obratili Hrvatskim cestama koji su investitori.

– Vezano za izgradnju deniveliranog križanja državnih cesta DC 8 i DC 512 sa županijskom cestom ŽC 6197 u Makarskoj ugovorena je izrada svih idejnih i glavnih projekata, provedba geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenje lokacijske i građevinske dozvole. Trenutno stanje predmetnog projekta je da je ishođeno Rješenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja da za namjeravani zahvat nije potrebno provesti postupak procjene utjecaja na okoliš. Nadalje, u veljači 2023. godine ishođena je lokacijska dozvola te je u tijeku izrada glavnih projekata, naveli su u odgovoru.

Podsjetimo da je projekt težak 21 milijun kuna i u cijelosti ga financiraju Hrvatske ceste.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -