Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTRAGBI Mlađi kadeti Makarske rivijere prvaci Hrvatske u ragbiju 7

RAGBI Mlađi kadeti Makarske rivijere prvaci Hrvatske u ragbiju 7

Mlađi kadeti ragbi kluba Makarska rivijera osvojili su naslov prvaka Hrvatske u ragbiju 7 na završici PH održanoj za vikend u Sisku.

U srcu Moslavine nastupilo je ukupno devet momčadi (Makarska rivijera, Sinj, Zagreb, Novi Zagreb, Dubrovnik, Sinj 2, Lokomotiva, Mladost i Sisak) koje su bile podijeljen u tri skupine. Ragbijaši Makarske rivijere našli su se u grupi sa Novim Zagrebom i Sinjem, koji je je bio najveći favorit za naslov prvaka.

Prvo kolo donijelo je ogled naših ragbijaša i Sinja. Iako su Sinjani odlično otvorili utakmicu te ubrzo stekli prednost, Makarska rivijera nije se predavala te je na kraju uspjela preokrenuti i doći do važne pobjede! Konačan rezultat bio je 20:15 za naše dečke, koji su tako posljednju utakmicu u skupini čekali puni samopouzdanja. U drugom kolu čekao ih je Novi Zagreb, koji nije imao ni najmanju šansu za pozitivan rezultat. Makarska rivijera slavila je s uvjerljivih 35:0 i tako osigurala prvo mjesto u skupini.

Odličan nastup u uvodnom dijelu natjecanja odveo ih je do završnice, u kojoj su se našle tri najbolje momčadi iz svake skupine. Uz naše ragbijaše, u borbu za prvo mjesto ušli su još Zagreb i Nada.

Prvo kolo završnog dijela natjecanja pred ragbijaše Makarske rivijere stavilo je težak zadatak. Naime, čekao ih je ogled s odličnim Zagrebašima. Utakmica je počela vrlo loše te je Makarska rivijera ubrzo upala u veliki zaostatak. Naime, Zagreb je poveo s čak 15:5, čime je stavio naše momke u vrlo tešku situaciju.

Ipak, Makarska rivijera još jednom je pokazala da nikad ne odustaje, te se i ovaj put (baš kao i u prvom kolu protiv Sinja) uspjela vratiti i riješiti utakmicu u svoju korist. Nakon te pobjede bilo je jasno da će im za naslov prvaka biti dovoljna bilo kakva pobjeda protiv splitske Nade, a to se na kraju i ostvarilo. Makarska rivijera odigrala je još jednu sjajnu utakmicu te je slavila s više nego uvjerljivih 35:0.

Makarska rivijera tako je na impresivan način osvojila naslov prvaka Hrvatske u konkurenciji do 14 godina, što je uistinu sjajan uspjeh za naš klub i grad.
Dora Srzić/ foto RK Makarska rivijera

- Oglas -