Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTRAGBI Makarska u lipnju 2024. domaćin turnira Championship divizije

RAGBI Makarska u lipnju 2024. domaćin turnira Championship divizije

Nakon proglašenja Europskim gradom sporta, Makarska bilježi još jednu veliku sportsku vijest – naš grad će u lipnju iduće godine biti domaćin ragbi 7 turnira Championship divizije u kojem će se naši reprezentativci
susresti s Irskom, Francuskom, Velikom Britanijom, Italijom…

U pregovorima s ragbi savezom sudjelovali su koordinator za projekte i sportska događanja GSC Makarska Jure Pribisalić, gradonačelnik Zoran Paunović dok su za domaćinstvo Makarske posebno lobirali Jakša Lovreta i Stipe Muhtić, dugogodišnji članovi Rugby kluba Makarska rivijera.

Ideju su podržali i čelni ljudi Hrvatskog ragbijaškog saveza, tajnik Većeslav Holjevac i predsjednik Dragutin Kamenski.

– Povijesni je to događaj za Makarsku iz dva razloga. Kao prvo, GSC postaje domaćinom jednog od najprestižnijih sportskih događaja i to prvi put kao Europski grad sporta. Kao drugo, hrvatski ragbijaši su se prvi put u povijesti plasirali u najviši rang te će se u toj olimpijskoj varijanti ragbija nadmetati s europskim silama Irskom, Francuskom, Velikom Britanijom, Italijom… i to baš u Makarskoj – ističu s Gradskog sportskog centra Makarska.

Utakmice će se igrati 7., 8. i 9. lipnja, po 12 najboljih muških i ženskih reprezentacija Europe. Drugi turnir održat će se u Hamburgu 28., 29. i 30. lipnja, a najbolje reprezentacije nakon zbroja bodova s oba turnira ponijet će titulu europskog prvaka u ragbiju 7!

Turnire nižega ranga, Trophy divizije, ugostit će Zagreb od 14. do 16. lipnja te Budimpešta od 12. do 14. srpnja. A reprezentacije koje se natječu u najnižem rangu, Conference diviziji, igrat će u Beogradu od 7. do 9. lipnja i crnogorskom Baru 15. i 16. lipnja.
Foto: GSC Makarska

- Oglas -