Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTRagbi: Kadeti Makarske rivijere osvojili državni naslov u ragbiju 7!

Ragbi: Kadeti Makarske rivijere osvojili državni naslov u ragbiju 7!

Ragbijaška sezona nalazi se u završnoj fazi, pa se iz tjedna u tjedan vode neizvjesne borbe za naslov prvaka u svim kategorijama. Prije nešto više od tjedan dana mlađi kadeti Makarske rivijere fenomenalnom igrom donijeli su našem klubu naslov prvaka, a sada su to isto učinili i kadeti Makarske rivijere.

Završni turnir održao se u Sinju. Na njemu je nastupilo ukupno 7 klubova, a uz Makarsku rivijeru i Mladost za naslov najboljeg u državi borili su se i Lokomotiva, Novi Zagreb, Sinj, Nada i Zagreb. Ragbijaši Makarske rivijere od početak su pokazali da su jedan od najizglednijih kandidata za naslov prvaka. Nizom odličnih nastupa stigli su sve do finala, gdje ih je čekala zagrebačka Mladost.

Utakmica protiv Mladostaša bila je uistinu nevjerojatna. Naime, Zagrepčani su već u početnoj fazi stigli do velike prednosti povevši s čak 14:0. Loše otvaranje nije obeshrabrilo igrače Makarske rivijere. Dapače, vrlo brzo su uhvatili priključak i polako počeli „topiti“ veliku prednost Mladosti. Nastavak utakmice definitivno je pripao našim dečkima, koji su sjajnom igrom ubrzo došli do izjednačenja. Nedugo potom uslijedila je jedna od najnapetijih završnica u kojoj je Lovreta polaganjem u zadnjim sekundama Makarskoj rivijeri donio naslov prvaka!

Utakmica u kojoj se uistinu moglo vidjeti svega na kraju je otišla na stranu Makarske rivijere, koja je ostvarila novi veliki uspjeh i na najbolji mogući način zaključila dva odlična tjedna.

Podsjetimo, prije 14 dana do naslova prvaka u olimpijskoj varijanti ragbija stigli su i naši mlađi kadeti, a sedam dana kasnije za novi uspjeh pobrinula se seniorska momčad. Ovu priču na najljepši mogući način zaključili su kadeti, koji su baš kao i njihovi nešto mlađi kolege došli do najsjajnijeg odličja.

Šampionska momčad Makarske rivijere u alkarskom gradu nastupila je u sljedećem sastavu: Mujagić, Rusendić, A. Šunjić, D. Šunjić, L. Rajčević, A. Rajčević, Miočević, Mihaljević, Gavić, Lalić, Marendić i Lovreta.

Trenerski dvojac RK Makarska rivijera čine Stipe Muhtić i Luka Kovačić.
Dora Srzić/ foto RK Makarska rivijera

- Oglas -