Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTRagbi: Četvorica igrača Makarske rivijere pozvana u seniorsku reprezentaciju

Ragbi: Četvorica igrača Makarske rivijere pozvana u seniorsku reprezentaciju

Nakon što se tijekom svibnja održala završnica državnog prvenstva u svim uzrastima, ponovno je na red došla ragbijaška reprezentacija, ovaj put u ragbiju 7.

Hrvatske ragbijaše tijekom ljeta očekuju dva turnira u sklopu europskog prvenstva. Prvi od njih održat će se u lipnju, a izbornik Athony Posha za tu je priliku pozvao i četiri igrača Makarske rivijere.

Reprezentaciji će se priključiti Kovačić, Čondić, Marjančević i Majić. Prvi dio EP-a održat će od 16. do 18. lipnja u Zagrebu, dok je druga faza na rasporedu 08. i 09. srpnja u Budimpešti.

Prije zagrebačkog dijela Eura naša reprezentacija odradit će dva pripremna turniru. Prvi od njih održat će se ovaj vikend u Zagrebu, dok će tjedan dana kasnije naši ragbijaši preseliti u Sinj.

Hrvatska reprezentacija prvi pripremni turnir dočekuje znatno oslabljena. Naime, zbog raznoraznih razloga reprezentaciji se neće moći priključiti neki od nositelja igre poput Pavlovića, Lerotića, Šolića, Jurline, Crnobrnje i našeg Svaguše. Neki od njih ipak će biti na raspolaganju za prvi turnir EP-a sredinom lipnja, dok se dio njih uopće neće moći pridružiti reprezentaciji.

Ponosni smo na naše igrače. Uz ovu četvoricu na popisu bi se našao i Marko Svaguša, no zbog ozljede je morao otkazati prvi pripremni turnir. Posebno nas veseli poziv Duji Čondiću koji je još uvijek junior i tek nedavno je dobio svoje prve minute na seniorskoj razini. Dobar turnir odradio je i Matej Marjančević te vjerujem da će obojici ovo biti veliko iskustvo. Također, vjerujem da će ovo biti poticaj i ostalima da još jače treniraju, govori trener Makarske rivijere Stipe Muhtić.

Evo i proširenog popisa izbornika Poše:
Luka Kovačić, Duje Čondić, Matej Marijančević, Ante Majić (Makarska rivijera), Nik Jurišić, Jan Vlašić, Dominik Fišić, Matej Buljanović, Antonio Ivanković, Joško Žunić, Gregor Dominko (Mladost), Ivan Josip Kordun, Ivo Perić, Marin Vlajčević, Edi Dodoja, Duje Plazibat, Roko Hrgić, Karlo Delo (Nada), Josip Mrzljak, Martin Drdić (Novi Zagreb), Bartol Benazić (Rijeka), Miro Filipović Grčić, Ivan Prološćić (Sinj), Niko Vranešević, Vid Vukovac, Lovro Roguljić, Šimun Krmek, Martin Rešković (Zagreb) i Filip Perica (Nizozemska).

Nstup na EP-u izborit će samo 12 igrača, pa će se naši reprezentativci morati dobro potruditi žele li zaigrati na Europskom prvenstvu.
Dora Srzić / foto MD

- Oglas -