Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKARADOVI KOD METEORA Valamar: Ne treba nam građevinska dozvola za dječji bazen...

RADOVI KOD METEORA Valamar: Ne treba nam građevinska dozvola za dječji bazen i sunčalište

Istočno od hotela Meteor izvode se radovi za koje je, na preprošloj sjednici Gradskog vijeća, vijećnik Marko Raos istaknuo kako se vrše bez građevinske dozvole. Upit o tomu poslali smo na adresu Imperial Riviere te Grada Makarska, a odgovor smo dobili jedino iz hotelske kuće, točnije, Vanje Vranješa, direktora funkcije destinacijskih odnosa, dok se Grad nije očitovao.

Uglavnom, u Valamaru ističu kako za ovu vrstu radova nije potrebna građevinska dozvola te kako su radovi uredno prijavljeni gradskom odjelu.

– Imperial Riviera d.d. jedna je od najvećih turističkih kompanija u Republici Hrvatskoj, koje osobitu pažnju posvećuje stalnom unaprjeđenju kvalitete svoje ponude, održivom razvoju te poslovanju usklađenom sa mjerodavnim propisima i primjenjivim normama.

Od dana preuzimanja objekata u destinaciji Makarska (ex Hoteli Makarska d.d.) Imperial Riviera d.d. uložio je u tu destinaciju preko 161 milijuna kuna, čime i destinacijska ponuda Makarske dobiva novu kvalitetu.

Radovi koji se trenutno izvode u sklopu Valamar Meteor hotela odnose se na postavljanje dječjeg bazena i uređenje sunčališta, kao nastavak dosadašnjih investicija u taj hotel, a za te radove prema mjerodavnom pravilniku nije potrebno ishoditi građevinsku dozvolu te je njihov početak uredno prijavljen nadležnom upravnom tijelu, stoji u odgovoru Imperial Riviere.

Prema Pravilniku o juednostavnim građevinama navodi se kako građevinska dozvola ne mora ishoditi, pod uvjetzom da se radi u skladu s glavnim projektom, za bazen tlocrtne površine do 100 m2 ukopanog u tlo.

Građevinska dozvola potrebna je za bazene veće od 100 kvadrata.

M.D./foto M.D.

- Oglas -