Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKARadić Brkan: Uspjeh murala ovisi o osvještavanju stanovnika, a ne podršci Grada

Radić Brkan: Uspjeh murala ovisi o osvještavanju stanovnika, a ne podršci Grada

Dogradonačelnica Antonia Radić Brkan na jučerašnjoj se sjednici Gradskog vijeća, na aktualnom satu, osvrnula na oslikavanje murala u sklopu Mentart projekta Savjetovališta Lanterna. Bila je predviđena lokacija u Ulici Petra Krešimira 9, no odustalo se, kako je rečeno, zbog tehničkih poteškoća. Vijećnicu Ivanu Miočević Franić zanimalo je može li se Grad uključiti u provedbu projekta, ne treba li za to suradnja sa Stambenim i TZ-om, te može li se uklopiti taj projekt u kulturnu strategiju grada koja je u izradi.

– Dora koja vodi projekt je bila dosta korektna kad je rekla da je stopiranje projekta zbog tehničkih teškoća. Većina stanara mora pristati na to i ovdje je više riječ o osvještavanju nas da se uključimo u projekt, a ne nas kao gradske vlasti. Od početka projekta u kontaktu smo s Dorom i dali smo službe na raspolaganje. Imala je nekoliko sastanaka sa Stambenim i svakako se tu radi o hvalevrijednom projektu, rekla je zamjenica.

Dodala je kako misli da je ipak iznađena lokacija.

– Nije najsretnija, htjeli bismo da bude zgrada, ali Lanterna ima rokove jer se prijavila. Ukoliko svi skupa želimo ljepši grad, moramo se zajedno potruditi, a ne pljeskati Dori što je to napravila, a kad treba podrška, onda ništa, rekla je Radić Brkan.

Vijećnica je na to rekla kako je umjetnički mural važan marker u gradu i da bi Grad u tome trebao aktivnije sudjelovati osim u vidu podrške.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -