Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPU SPLITSKO-DALMATINSKA: U autobusu pronašli 16kg marihuane, 36-godišnjak u pritvoru

PU SPLITSKO-DALMATINSKA: U autobusu pronašli 16kg marihuane, 36-godišnjak u pritvoru

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga i PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Naime, službenici Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Split, su prethodno 9. srpnja 2020. na naplatnoj postaji Dugopolje u koferu koji se nalazio u prtljažnom prostoru autobusa pronašli ukupno 16240 grama droge marihuane zapakirane u 15 PVC vrećica.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik s namjerom krijumčarenja droge s područja Zagrebačke županije i radi daljnje preprodaje na području Splitsko-dalmatinske županije protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavio drogu, a potom je predao na prijevoz kao prtljagu u autobusu koji je prometovao na relaciji iz Zagreba u Imotski.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu – izvješćuje PU splitsko-dalmatinska.
M. D. /foto PU SPLITSKO-DALMATINSKA

- Oglas -