Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPU SPLITSKO DALMATINSKA Policijski službenik je pogriješio i pokazao nedostatak taktičnosti i...

PU SPLITSKO DALMATINSKA Policijski službenik je pogriješio i pokazao nedostatak taktičnosti i pristojnosti

Splitsko dalmatinska policija oglasila se priopćenjem u kojem su izrazili žaljenje zbog ponašanja policijskog službenika koji je sinoć prekinuo javljenje HRT-ove novinarke ispred Doma za starije i nemoćne osobe, iz kojeg su evakuirali štićenike.

– U odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.
Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću.
Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović.

Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo – stoji u priopćenju PU splitsko dalmatinske.
O.F.

- Oglas -