Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPomorska policija: 22 kazne zbog glisiranja u proteklih tjedan dana

Pomorska policija: 22 kazne zbog glisiranja u proteklih tjedan dana

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split u proteklih su sedam dana, od 31. srpnja do 7. kolovoza, sankcionirali ukupno 53 prekršaja iz Pomorskog zakonika i ostalih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe- priopćila je danas splitsko-dalmatinska policija.

Od toga, sankcionirali su 22 prekršaja tako zvanog „glisiranja“- vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.

Također su sankcionirali 5 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu, 16 zbog neimanja dozvola i nedostatka drugog člana posade, kao i druge različite prekršaje iz Pomorskog zakonika (bez osiguranja, bez registracijske oznake na plovilu, bez potrebne opreme i dr.).

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru. Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru – poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.
MD/foto PU SD

- Oglas -