Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKVIDEO: NAJBOLJE PRVOTRAVANJSKE ŠALE Podvale BBC-a su i dalje nenadmašne

VIDEO: NAJBOLJE PRVOTRAVANJSKE ŠALE Podvale BBC-a su i dalje nenadmašne

Da se nije dogodila aktualna zdravstvena kriza danas bi s guštom pregledavali medijske naslovnice tražeći najbolju prvotravanjsku podvalu, a prilično je sigurno da bi i naša redakcija vama pripremila barem jednu. Ovako kako je sada, iskreno, i nije nam baš do za*ebancije te smo sinoć u kasne sate dogovorno odustali od vlastitog “apri-li-li” teksta. No, zato smo se potrudili podsjetiti na neke od najboljih medijskih prvottravanjskih šala u povijesti. A što se tiče medija, čini se da je kroz povijest malo tko uložio truda kao engleski BBC.

Prva je već dugo desetljeća dio povijesti – još 1957. je BBC na 1.travanj “pustio” prilog o berbi špageta u Švicarskoj, gdje popularna talijanska tjestenina, kazali su, raste na drveću. Još je poučak Orsona Wellsa dvadesetak godina ranije pokazao kolika je moć sugestije, kada je radio dramom o napadu vanzemaljaca stvorio paniku u Americi. Ne treba ni spominjati da je šala BBC-a iz 1957.godine mnoge navela da preispitaju svoje znanje o špagetima. Pogledajte video:

Da su podvale BBC-a naprosto nenadmašne, govori i još jedan malo svježiji primjer. Ima desetak godina da su, istom prilikom, pustili prilog o koloniji pingvina koja redovito leti prema Južnoj Americi kako bi se grijala u toplijim krajevima. Produkcija je uistinu bila na nivou, u prilogu u kojem je “host” bio Terry Gilliam pingvini su letjeli na sve strane, a milijuni gledatelja u Europi i šire ponovo pali na istu “bazu”. Pogledajte video ispod:

O.F.
- Oglas -