Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPRVIH 10 MALIŠANA PROŠLO ŠKOLU ZA NEPLIVAČE CRVENOG KRIŽA Jedno od djece...

PRVIH 10 MALIŠANA PROŠLO ŠKOLU ZA NEPLIVAČE CRVENOG KRIŽA Jedno od djece svaki je dan dolazilo iz Šestanovca kako bi naučilo plivati

Na makarskog gradskoj plaži jutros je i službeno završena prva ‘tura’ ovoljetne Škole za neplivače u organizaciji Crvenog križa, a koju je uspješno završilo deset djece u dobi od četiri do osam godina.

Ovom prilikom mali polaznici dobili su i diplome te majice koje su im uručili prof. Matko Milunović te ravnatelj CK Makarska Gloryan Grabner. Kako smo već pisali prije desetak dana, u pitanju je nacionalni projekt Hrvatskog Crvenog križa, koji je i osigurao sredstva za ovu ‘školu’ kao i svu popratnu opremu te plutače i pomagala za djecu, a kako nam je kazao Grabner, interes za daljnjim održavanjem već je premašio prvotna predviđanja.

– Računali smo da će Školu za neplivače proći dvije do tri grupe djece, međutim imamo već još 30 novih polaznika koji čekaju svoj red, tako da će prof. Milunović kroz ovaj mjesec i kolovoz raditi s još tri grupe neplivača – dodao je Grabner. Interesantan podatak svakako je i to da je jedno od djece, kako bi naučilo plivati, svaki dan putovalo iz Šestanovca kako bi se pridružilo svojim novim prijateljima na makarskoj plaži.
O.F.

- Oglas -