Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaPrvi online koncert "Dan pobjede" u subotu 9. svibnja

Prvi online koncert “Dan pobjede” u subotu 9. svibnja

Neki od najpoznatijih autora domaće nezavisne i alternativne glazbene scene nastupit će u subotu, 9. svibnja uživo u prostoru HUB385 u sklopu jedinstvenog glazbenog projekta online koncerta “Dan pobjede” koji organiziraju Pozitivan ritam i Radio 808.

Riječ je o prvom live koncertu u korona eri na kojem će od 18 sati uživo svirati Darko Rundek, Plesač Sporog Stepa, Sara Renar, Koolade, Kozmodrum, Anja G & Dr. Obi, Zmaj te Šumski.

Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama na Radio 808 web stranici, priopćili su iz Pozitivnog ritma.

Jedan od najznačajnijih domaćih autora još od 1980-tih Darko Rundek je pjevač, skladatelj, glumac i pjesnik.

Njegova je glazba obilježila generacije, kako ona koju je stvarao u novovalnom zagrebačkom bendu Haustor, tako i ona koju radi kao solo glazbenik ili u sklopu projekta Rundek Cargo Orkestar.

Max Juričić započeo je kao pionir novog vala s Azrom, Filmom i Le Cinema, 90-tih s Vješticama predvodio je world music scenu, početkom ovog stoljeća sa Šo!mazgoon i Gego&Picign bandom pokrenuo otočki val, od 2009. vodi Ljetno kino, a 2018. pokreće autorski projekt Plesač Sporog Stepa.

Sara Renar pripada grupi najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Njezin glazbeni stil može se opisati kao eksperimentalni/indie/pop, miješajući suptilne melodije s elektroničkim i kazališnim elementima.

Hina / Foto: I.R.

- Oglas -