Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotPrva tematsko turistička tura „Osejava u srcu: Put vidikovaca“ uspjela unatoč kiši

Prva tematsko turistička tura „Osejava u srcu: Put vidikovaca“ uspjela unatoč kiši

Unatoč lošem vremenu i kiši, prva tematsko turistička tura „Osejava u srcu: Put vidikovaca“ okupila je u subotu lijep broj zainteresiranih u šetnji i obilasku vidikovaca na makarskom poluotoku. Tura je realizirana u suradnji Udruge za održivi razvoj Osejava i Udruge turističkih vodiča Makarska rivijera i Zabiokovlje, a organizatori ističu zadovoljstvo što su na kraju uspjeli obaviti najveći dio planiranog.

– Usprkos lošem vremenu i kiši koja nas je pratila tijekom cijele šetnje, uspjeli smo obići većinu planiranih vidikovaca te smo od stručnih vodiča, ali i naših članova saznali brojne zanimljivosti vezane uz njih. Ovim jedinstvenim turističkim obilaskom želimo promovirati održivu valorizaciju Osejave koja našim gostima otkriva do sada nepoznati prirodni, povijesni i društveni značaj poluotoka.

Cilj nam je novim sadržajem oplemeniti turističku ponudu te prebaciti fokus s urbanog na prirodno, kako bismo postigli prijeko potrebnu ravnotežu u destinaciji. Nadamo se kako će ova tura zaživjeti te će našim turistima, ali i domicilnom stanovništvu približiti jedinstvenu čaroliju Osejave – priopćili su organizatori.
MD/foto UZOR Osejava

- Oglas -