Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaProjektni dan Centra izvrsnosti SDŽ: učenici prezentirali svoje radove i projekte

Projektni dan Centra izvrsnosti SDŽ: učenici prezentirali svoje radove i projekte

Održan Projektni dan Centra izvrsnosti SDŽ
U III. gimnaziji, Prirodoslovnoj školi u Splitu danas je održan Projektni dan na kojem su polaznici Centra izvrsnosti matematike, prirodoslovlja te informatike i novih tehnologija prezentirali svoje radove i projekte.

Projektni dan predstavlja službeni završetak nastave u programima Centara izvrsnosti, a što su u 12 radnih subota kreirali polaznici došli su pogledati roditelji, ali i budući polaznici.
Drago nam je da smo danas ovdje okupili učenike iz cijele Splitsko-dalmatinske županije te polaznike iz Zadra i Dubrovačko-neretvanske županije. Hvala svim mentorima koji su marljivo radili s učenicima, a ovo što vidimo danas rezultat je zajedničkog truda i zalaganja. Svake godine djece je sve više i pozivam ih da se prijave na testiranje za upise za nadolazeću školsku godinu, kazao je Igor Radanović, voditelj Centra izvrsnosti informatike i novih tehnologija.

- Oglas -

Atrij Prirodoslovne škole bio je ispunjen različitim radovima učenika, od robota i pametnih semafora, do kemijskih pokusa, društvenih igara pa sve do sadnje mediteranskog bilja i prezentiranja glazbe kroz brojke. Pored svojih radova ponosno su stajali učenici koji su svima zainteresiranima rado odgovarali na pitanja.

Hvala svim učenicima i mentorima koji su tijekom 12 subota vrijedno radili i danas ovdje pokazali uspješno provedene projekte. Bez obzira na vremenske uvjete učenici su subotama dolazili na satove kako bi bili što uspješniji te kako bi postali izvrsni i družili se jedni s drugima i na tome im hvala, kazala je Marija Pustak, voditeljica Centra izvrsnosti prirodoslovlja.

Projektni dan završio je dodjelom priznanja za polaznike Centara izvrsnosti, pred kojima je sada nekoliko mjeseci pauze.

Prijave za testiranje za upise u Centar izvrsnosti SDŽ počinju 15. travnja, a zainteresirani učenici mogu se javiti svome razredniku, predmetnom nastavniku ili stručnoj službi škole, koji će ih prijaviti putem aplikacije MIA.

MD/ foto CI SDŽ

- Oglas -