Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPROJEKT "ZVONCE ZA OBITELJ JE NAJBOLJI PRIJATELJ": U dječjem vrtiću Biokovsko zvonce...

PROJEKT “ZVONCE ZA OBITELJ JE NAJBOLJI PRIJATELJ”: U dječjem vrtiću Biokovsko zvonce zaposlene nove odgojiteljice, svim vrtićima didaktička oprema a u Cicibanu uređene kuhinja i praonica

Još početkom 2019.godine krenula je provedba projekta Zvonce za obitelj je najbolji prijatelj, s ciljem unaprjeđenja kvalitete postojećih usluga, te uvođenja novih u rad Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce. Projekt je ukupne vrijednosti od 4,4 milijuna kuna, a provodi se od 15.siječnja 2019 zaključno do 15.srpnja 2021.godine i njime je obuhvaćeno svih šest vrtića na području Grada Makarske, kao i jedan na području Općine Tučepi.

Proteklih smo dana obišli dječji vrtić Ciciban kako bi u razgovoru s voditeljem Juricom Klarićem proverili u kojoj je fazi projekt, te što je do sada realizirano. – Do sada je zaposleno sedam odgojiteljica, jedan kineziolog, jedan rehabilitator-edukator, a razne edukacije završilo je 15 odgojiteljica Biokovskog zvonca. U sklopu projekta uvedene su dvije nove usluge, smjenski rad koji je krenuo u rujnu i koji obuhvaća 22 djece, te produljeni rad u vrtiću u kojem je obuhvaćeno stotinjak djece, doznajemo od Jurice Klarića. Do sada je nabavljeno didaktičke opreme u vrijednosti od preko 200.000 kuna, dok je u vrtiću Ciciban uređena i kuhinja te praonica.

Inače, ovo je treći i ujedno najveći dosadašnji projekt kojeg je Makarska razvojna agencija Mara pripremila za makarski vrtić –nakon projekta Energetske obnove zgrade vrtića Ciciban ( vrijednost 2,4 mil. kn), sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i projekta Sanacije i opremanja fiksnom opremom dječjeg vrtića Ciciban ( vrijednost 219.243,00 kn) sufinanciranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
M.D. / foto D.A.
- Oglas -