Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotPROJEKT EPATH Uređeno 1,2 km pješačkih staza u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina

PROJEKT EPATH Uređeno 1,2 km pješačkih staza u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina

U Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina završeni su radovi na uređenju postojećih pješačkih staza u sklopu projekta Endemic Pathway – ePATH. Uređenje staza realizirano je u sklopu aktivnosti „Adaptacija puta“, a ukupna vrijednost radova je 1.024.481,25 kuna – stoji u obavijsti za medije koju su jutros poslali iz Grada Makarska.

U prvoj fazi radova sanirani su suhozidi, popravljeni rubnjaci i ponovno oblikovane stepenice od zatečenih kamenih blokova. Navedenim radovima obnovilo se 1,2 km postojeće staze kroz botanički vrt. Druga faza radova odnosila se na postavljanje dva mosna prijelaza preko potoka Proslap, te zamjenu dotrajalih posjetiteljskih sadržaja novima (klupe, putokazi, točke za odmor) te uređenje mjesta za provođenje edukativnih aktivnosti – stoji u obavijesti.

Kako podsjećaju iz Grada, projekt ePATH odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. s ciljem jačanja i diverzifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.
MD/foto Grad Makarska

- Oglas -